Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 100. YIL TÜNELLERİ TRAFİĞE AÇILDI

Şahinbey Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri vatandaşın kullanımına açıldı.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 100. YIL TÜNELLERİ TRAFİĞE AÇILDI
21-03-2024 15:33
21-03-2024 15:34

Özellikle Ramazan ayında şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun vizyon projeleri arasında yer alan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri, vatandaşın kullanımına açıldı. 11 ay önce temel atma töreniyle başlayan projenin, normal şartlarda en az 2 yıl sürmesi beklenirken, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde bu süre 7 aya indirildi. 35.000 kamyon hafriyatın çıkarıldığı projede, vatandaşlar Şehreküstü Kavşağından YeşilVadi Bulvarına 1 dakikada ulaşabilecek.

 

 

“NORMALDE EN AZ 2 YIL SÜRECEK BİR ÇALIŞMA”

Tünelin kısa bir sürede büyük bir titizlikle çalışılarak yapıldığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye yüzyılına yakışır yeni bir eser daha vatandaşın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11 ay önce temelini attığımız Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri şehir trafiğine çok ciddi katkı sağlayacak bir proje. Normalde en az 2 yıl sürecek bir çalışma gerektiriyordu. Biz bu süreyi kısaltıp vatandaşın hizmetine bir an önce sunmak için hep birlikte gece gündüz çalışarak, 7 ay gibi kısa bir sürede 35.000 kamyon hafriyat çıkararak kazı işlemlerini tamamlamıştık. Akabinde çelik güçlendirme, betonlama ve membran işlemlerini tamamladık. Tünellerimizin toplam maliyeti 1 Miyar TL. Bugünün şartlarında 2 Milyar TL’yi bulacak bir yatırım.” dedi.

 

25 DAKİKALIK YOL

Ramazan Ayında trafiğin yoğun olması nedeniyle tüneli hızlı bir şekilde hizmete sunduklarını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Tünel çalışmalarında elektronik, mekanik kısımlarında 2 aylık bir çalışmamız olacak. Resmi açılışımızda inşallah Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Mübarek Ramazan Ayındayız. Vatandaşlarımız trafikte fazla beklemesin diye bir an önce vatandaşın kullanımına sunalım dedik. Burası Şehreküstü Kavşağı’nı, Yeşilvadi Bulvarı’na bağlayan çok önemli bir yol oldu. Normalde 25 dakika süren bir yolu, biz tünel geçişiyle 1 dakikaya indirdik. Bağlantı yollarıyla birlikte 6 kilometrede burada yol yaptık. Buradan günlük 13 bin 500, yıllık ise 5 milyon araç geçiş yapacak. Sadece bu yolu kullanılarak elde edilecek yakıt tasarrufu 300 milyon TL. 3 yılda tünel kendisini amorti ediyor. Gaz salınımı, hava kirliliğini ve zaman kaybını ortadan kaldıracak, trafikte harcanan zamanı insanlarımız sevdiklerine ayıracak. Tünellerimiz, şehrimizin trafiğine çok büyük katkı sağlayacak. Yapmış olduğumuz 3 katlı köprülü kavşak ile Şehir Hastanesi’nden buraya kadar trafikte beklemeden hızlı bir ulaşım imkanı sağlanacak. Konforlu, yağmur, sis ve yaş demeden tünellerimiz halkın hizmetinde olacak. Trafiğin hızlı bir şekilde akışını sağlayacak” dedi.

 

HEYKELİNİ DİKERİZ DEDİLER

Özdemirbey Caddesi’nin 6 şeride çıkarılması ile ilgili süreci anlatan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ‘O dönemde, bir muhalefet partisi meclis üyesi bana, ‘’Hiç boşuna uğraşma, bugüne kadar gelen Belediye Başkanlarının hepsi Özdemirbey Caddesi’ni genişleteceğini söyledi, hiçbiri yapamadı. Eğer yaparsan, senin heykelini ben kendi ellerimle dikeceğim’’ dedi. Biz nice yollar açtık, işte bizim heykellerimiz bunlar. Bizim siyasetimiz heykel siyaseti değil, eser ve hizmet siyaseti. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta da Şahinbey Millet Kütüphanesi’ni gençlerin hizmetine sunacağız. Biz, sizlere aşığız. Şahinbey’i de halkını da çok seviyoruz. O nedenle dağları deldik, yollar açtık” dedi.

 

TRAFİK NEFES ALACAK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bağlantı yolları ile birlikte 6 km’lik yol açtıklarını belirterek şöyle devam etti: ‘’Tünellerimizin toplam uzunluğu 2,5 kilometre, bağlantı yolları ile birlikte toplam 6 kilometre yol yapımını da bu çerçevede gerçekleştirdik. Tünel deyip geçmeyin, gerçekten çok güç bir iş. Projede süreyi kısaltmak için dört bir koldan çalıştık. Tünel Projemizde daha önce incelemelerde bulunan Sayın Ulaştırma Bakanımız, ‘’Üzerindeki evlere zarar vermeden böyle bir çalışmayı yapmak çok güç’’ demişti. Gece -gündüz demeden çalıştık ve eserimiz ortaya çıktı. Vatandaşlarımız, artık tünelleri kullanmaya başlayacak. Bu eserin ortaya çıkışında 164 konutun kamulaştırılması ve yıkımını gerçekleştirdik. Aynı zamanda Şanlıdere Caddesi’ne yeni bir yol açtık ve trafik yükünü azalttık. Tünelin üzerinden geçerek Yeşilvadi Bulvarı’na bağlanan biliyorsunuz. Yaptığımız ulaşım projeleri ile Şahinbey’in trafiğini rahatlatmış olduk” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER