Eğitim

GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi. İlk eğitim Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine verildi. Eğitimde, sektörel uzmanlar ve kariyer danışmanları tarafından çeşitli konular ele alındı.

GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi
21-03-2024 15:37
21-03-2024 15:38

Öğrencilere iş bulma sürecinde etkili iletişim, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda pratik bilgiler verilerek iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına katkı sağlanmış oldu.

GİBTÜ’de öğrencilerine yönelik etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.  GİBTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Gaziantep Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen "İş Kulübü Eğitimlerinin" ilki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde bünyesinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olabilecek öğrenciler katıldı.

İŞ BULMA SÜRECİNDE ETKİLİ İLETİŞİM

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde iş arama sürecini profesyonelce yönetebilen bireylerin yetişmesini amaçlayan eğitim 15-20 kişilik gruplar halinde düzenleniyor. Eğitimde, sektörel uzmanlar ve kariyer danışmanları tarafından çeşitli konular ele alındı. İş ve Meslek Danışmanı Mervenur Akdaş, öğrencilere iş bulma sürecinde etkili iletişim, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda pratik bilgiler vererek, iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına katkı sağlamış oldu. Bu tür etkinlikler, gençlerin meslek seçimi ve kariyer hedeflerine daha sağlam bir temel oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.

ÖĞRENCİLERE İŞKUR ONAYLI SERTİFİKALAR VERİLDİ

İŞKUR eğitim uzmanlarınca yüz yüze, interaktif gerçekleştirilen eğitim oyunlaştırma yöntemleriyle de destekleniyor. Eğitim sonunda öğrencilere İŞKUR onaylı sertifikalar verildi. Programda konuşma yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, öğrencilere iş hayatında başarı dileklerini iletti ve sertifikalarını verdi.  GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Emre Özer de sertifika dağıtımında bulundular.

EĞİTİMDEN BÜTÜN ÖĞRENCİLER FAYDALANACAK

Haftalık olarak düzenlenen eğitimlerin devamı Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile devam edecek. Eğitimlerin sonunda üniversitedeki tüm bölüm ve programlardaki öğrencilerin faydalanması hedefleniyor. Bu kapsamlı eğitim etkinliği, öğrencilere iş dünyasıyla ilgili bilgiler edinme, kariyer planlaması yapma ve sektörel becerilerini geliştirme fırsatı sunmayı amaçlıyor. İŞKUR'un iş kulüpleri aracılığıyla düzenlediği eğitimler, öğrencilere meslek seçiminde rehberlik etmek, iş dünyasına daha iyi hazırlanmalarını sağlamak ve istihdam olanakları hakkında bilgi vermek adına önemli bir platform sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER