Rıza Çalımbay: 'Göztepe’den 3 puan alacağız'

DG Sivasspor'un deneyimli teknik direktörü Rıza Çalımbay, “Göztepe maçını çok iyi bitirmemiz gerekiyor. Kendi taraftarımıza da sesleniyorum; çok az seyirciye oynuyoruz. Bizim taraftarımız bu değil. Taraftarımızı yanımızda istiyoruz. 3 puanı almak için ne gerekiyorsa yapaca?

Spor - 3 yıl önce

Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulundu. Ligdeki diğer takımlardan daha önce sezonu açtıklarını söyleyen Çalımbay, “Herkesten önce maçlar oynadık. Biz her zaman Bolu'da fizik ve kondisyona dayalı kamp yaparız. Kampın sonlarına doğru 1-2 tane hazırlık maçı oynarız. Daha sonra da yurtdışına giderek 5-6 tane hazırlık maçı yaparız maç ki tempomuzu kazanalım diye. Bu sene direkt Avrupa kupası maçlarına başladık. Rakiplerimiz liglerinin iyi takımlarıydı. Bu maçlar çok tempolu geçti ve 2 takımı da eledik. Takımında bir yorgunluk başladı. Daha sonra Kopenhag ile eşleştik. Gerçekten çok iyi bir takım. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip. Sivas'ta çok iyi bir maç yaptık onlarla ve bu maçın ardından da sakatlıklarımız başladı. 4 stoperimiz birden sakatlandı. Çok büyük eksikliklerle gittik. Erdoğan Yeşilyurt ve çok şey beklediğimiz Pedro Henrique de yoktu. Geçtiğimiz sezon Maccabi Tel-Aviv maçına da aynı şekilde gittik” diye konuştu.

“Trabzonspor maçının ertelenmesini teklif ettik”

Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor ile oynadıkları mücadele öncesi bordo-mavililerin teknik direktörü Abdullah Avcı'yı aradığını söyleyen Çalımbay, “İkimizin de Avrupa maçı çok zor. ‘Siz de izin verirseniz TFF'ye başvuralım ve maçımızı ileti tarihe alalım' dedim. Kendisi de ilk önce olumlu baktı ama daha sonra aradığında oynamak istediklerini söyledi. Biz o maçı oynamasaydık Caner Osmanpaşa ve Samba Camara sakatlanmayacaktı. Onlar olsaydı eğer Kopenhag maçının sonucu hiç belli olmazdı. Onlar olsaydı bu golleri yiyeceğimize kesinlikle inanmıyorum. Trabzonspor da dinlenmiş şekilde oraya gidecekti ve 3-0 yenileceklerine kesinlikle inanmıyorum. Bu maç ertelenseydi bu sonuçlar alınmayacaktı belki” şeklinde konuştu.

“Ülkemize çok güzel puanlar kazandırdık”

Son 2 sezonda Avrupa'da Türkiye'yi temsil ettiklerinin altını çizen Çalımbay, “Çok iyi mücadele ederek ülkemize çok güzel puanlar kazandırdık. Arkadaşlarımıza söylemek hiçbir şey bulamıyorum. Maça da çok iyi başladık. İlk golü yedikten sonra ister istemez bir düşüş oldu. Değişiklikler yaptık ama defansımızın göbeğini bir türlü oturtturamadık. O bölgede sıkıntı yaşadık. Bir takım için en önemli yer defanstır. Ben takımımla gurur duyuyoruz. Son maç hariç bütün oynadığımız maçlarda çok iyi oynadık” dedi.

“Taraftarı stadyuma çağırıyorum”

Yarın oynayacakları Göztepe maçına ilişkin de konuşan Çalımbay, “Göztepe maçını çok iyi bitirmemiz gerekiyor. Kendi taraftarımıza da sesleniyorum; çok az seyirciye oynuyoruz. Bizim taraftarımız bu değil. Taraftarımızı sahaya çekmemiz gerekiyor. Dün Kopenhag da dolu tribünlere karşı oynadık. Aynısı biz de yapabiliriz. Taraftarımızı yanımızda istiyoruz. Onlarla beraber nasıl namağlup gittiysek yine aynı şekilde gitmemiz gerekiyor. Bizim için lig yeni başlıyor Göztepe ile. Bu maçta da 3 puanı almak için ne gerekiyorsa yapacağız. İzinden sonra sakat arkadaşlarımız da dönecek ve ondan sonra bambaşka şekilde sahaya çıkacağız” cümlelerine yer verdi.

Oğuzhan Sarzep 

Haftanın Öne Çıkanları

Çekmeköy’de yüzlerce modifiye araç havadan görüntülendi

2021-08-22 15:29 - Gündem

G7 ülkelerinin önceliği Afganistan'dan tahliyeler

2021-08-24 20:29 - Dünya

Bu fasulye Türkiye’de tek

2021-08-28 10:39 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Genç Dostu Şehirler'e ödül

2021-08-24 19:54 - Politika

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Göç akınlarının kısıtlanması Türkiye ve Yunanistan'ın yararına

2021-08-24 00:49 - Dünya

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi: Paralimpik Oyunları'nda Kovid-19'a karşı tüm tedbirler a

2021-08-24 08:24 - Spor

Sağlık ekibi kapı kapı dolaşıp aşı yaptı

2021-08-27 16:35 - Sağlık

'Bilge Yaşlılar' tecrübe paylaşımıyla yaşam kalitesini artırıyor

2021-08-26 13:01 - Yaşam

Merkel: Afganistan’da son 20 yılın kazanımlarını korumak için Taliban ile diyalog devam etmeli

2021-08-25 14:49 - Dünya

Filistin güvenlik güçleri, İslami Cihad yetkililerinden Adnan'ı gözaltına aldı

2021-08-22 17:49 - Dünya

İlgili Haberler

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELLİ SPORCULARI YÜZME ŞAMPİYONASINDA PERFORMANSLARIYLA GÖZ DOLDURDU

18:14 - Spor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MİNİK KARATECİLERİ AĞIRLADI

18:12 - Spor

ATILAN KULAÇLAR VE YAPILAN HAMLELERDE BAYRAM COŞKUSU VARDI

18:11 - Spor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SPORCUSU BATMANDAN MADALYA İLE DÖNDÜ

19:11 - Spor

ŞAHİNBEY’İN GURURU OLDULAR

14:01 - Spor

Günün Manşetleri

GAZİANTEP’TE “KOLON KESENLERE” TAHLİYE!

09:06 - Gündem

"Gaziantep akıllı tarıma geçiyor"

17:08 - Gündem

Şahinbey Belediyesi’nden paylaşılan videoya ilişkin açıklama

09:36 - Gündem

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ KAPILARINI AÇTI

18:45 - Gündem

“KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN DÜZENLİ KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

18:43 - Sağlık