Kundaktayken öğretmen babasını şehit ettiler: 'Baba sevgisini hiç tatmadım'

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Öğretmen Asım Özdem'in o dönemde kundakta olan oğlu Mehmet Hakan Özdem, baba sevgisini hiç tatmadığını söyledi.

Gündem - 3 yıl önce

1954 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde dünyaya gelen ve öğretmen olan Asım Özdem, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyüne atandı. Özdem, Giresun'a tayininin çıkmasının ardından gitmesine sayılı günler kala, ilk görev yeri olan Diyarbakır'da, 33 yaşında şehadete kavuştu.

21 Mayıs 1987 tarihinde akşam saatlerinde eve gelen bir grup terörist, köyün imamını ve Öğretmen Asım Özdem'i evinden alarak köyün dışına çıkardılar. Öğretmen Özdem ve İmam Mehmet Bayram, PKK'lı teröristler tarafından haince kurşuna dizilerek şehit edildi. Şehit Öğretmen Asım Özdem'in o dönemde kundakta 3 aylık olan oğlu Mehmet Hakan Özdem, Öğretmenler Günü'nü matemli geçirdiğini söyledi. Babasının şehit edildiği zaman kendisinin kundakta olduğunu ve baba sevgisini hiç tatmadığını söyleyen Mehmet Hakan Özdem, ablasının, babasının izinden giderek öğretmen olduğunu ifade etti. Öğretmen Asım Özdem'in kızı Neslihan Özdem, babasının tayininin çıktığı ancak gidemediği Giresun'da görev yapıyor.

Şehit Öğretmen Asım Özdem'in kabri Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Kesme köyünde bulunuyor.

"Konuşacağız diye götürüp şehit ettiler"

Şehit Öğretmen Asım Özdem'in oğlu Mehmet Hakan Özdem, “Babam Asım Özdem, 1954 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde doğmuş. Daha sonra annem Mukaddes Özdem ile tanışıp evlenmişler. Evliliğin sonucunda 5 tane çocukları olmuş. Benim ve ablamın doğum yeri Diyarbakır Lice. Biz babamın ilk görev yeri Diyarbakır Lice'de doğmuşuz. 21 Mayıs 1987 yılında babam şehadete kavuşmuştur. Bir akşamüzeri saat 5-6 civarında 21 Mayıs günü eve geliyorlar. Annemin bize anlattıkları bu şekilde. Köyden bir tanıdıklarını almışlar. İmammış o da. ‘Hocayı ancak evden senin sayende çıkartabiliriz' demişler imama. Hocanın sayesinde babamı evden çıkartıyorlar. O sırada annem kapıya gidiyor. Annem güzelce konuşup ‘merak etme yenge, biz hocayla konuşup geri getireceğiz' demişler. Annem ‘burada konuşun ne konuşacaksanız' diyor. ‘Yok yenge merak etmeyin' deyip babamla köyün dışına doğru çıkıyorlar. Evin etrafını tabi o sırada çevirmişler. Annem sonradan giderken görüyor evin etrafındaki insanları. Ondan sonra da babamın PKK tarafından şehit edildiği haberini alıyoruz'' dedi.

“Baba sevgisini hiç tatmadım''

Özdem, baba sevgisini hiç tatmadığını belirterek, “Öğretmenler günü hem sevinçli hem buruk geliyor. Çünkü benim için daha çok buruk. Çünkü ben babamı hiç görmedim, kundakta 3 aylık bebektim. Yani hiç babamı hatırlayamıyorum. Baba sevgisini hiç tatmadım. Her zaman benim için buruk, matemli ama aynı zamanda da ablam babamın görevini yaptığı için, öğretmen olduğu için sevinçliyim. Her zaman babamın yaşam tarzını annemin bize anlattıkları kadarıyla biliyor ve izinden gitmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Ablası babasının izinden gitti

Mehmet Hakan Özdem, ablasının babasının izinden gittiğini söyleyerek, “Öğretmen olmayı çok istedim ama aynı zamanda da istemedim. Karmaşık duygular içerisindeydim küçüklüğümden beri. Ama ablam Neslihan Özdem, o babamın izinden gitti ve öğretmen olmayı seçti. Çok farklı duygular. O meslekten hem nefret ediyorum hem de onurlu bir meslek olarak görüyorum. Ama babamın başına gelenlerden dolayı istemedim. Her zaman, her daim, 7 gün 24 saat, gece gündüz, düşümüzde bile teröre lanet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Demet Karakuş - Onur Erden 

Haftanın Öne Çıkanları

Bağırsaktan yama yapılarak mesanesi büyütüldü, böbrek yetmezliğinden kurtuldu

2021-11-20 15:35 - Sağlık

İl Emniyet Müdürü yunus timi kıyafeti giyip motosikletle kenti dolaşıyor

2021-11-19 12:19 - Yaşam

Deprem anında panik içinde böyle kaçıştılar

2021-11-17 17:52 - -

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Turist başına harcama 2021'in ilk 9 ayında 830 dolar oldu

2021-11-19 14:05 - Politika

Bakan Karaismailoğlu: Doğu Ekspresi seferleri haftada iki defa düzenlenecek

2021-11-19 13:35 - Ekonomi

Akıllı telefonlar şiddet gören kadınlara ulaştırılıyor

2021-11-23 10:25 - Gündem

Hakkari'de doktor ağabeyin başarısı 7 kardeşinin hayatını değiştirdi

2021-11-19 14:15 - Yaşam

Bakan Ersoy: Göbeklitepe Güneydoğu Anadolu'nun kurtuluş reçetelerinden biri

2021-11-20 07:23 - Politika

Türkiye'nin en çok 'antibiyotik' reçetelenen illeri belli oldu

2021-11-19 13:04 - Sağlık

Fenerbahçe borsada da güldürdü

2021-11-22 10:35 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tahmazoğlu'ndan iki sektöre sert uyarı

13:09 - Gündem

GBC’den Fatma Şahin’e hayırlı olsun ziyareti

21:34 - Gündem

Gaziantep'te "Gastronominin Yıldızları Ödül Töreni" gerçekleşti

16:32 - Gündem

ŞAHİNBEY MİLLET KÜTÜPHANESİ HİZMETİNİZDE

18:23 - Gündem

GAZİANTEP’TE “KOLON KESENLERE” TAHLİYE!

09:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Tahmazoğlu'ndan iki sektöre sert uyarı

13:09 - Gündem

GBC’den Fatma Şahin’e hayırlı olsun ziyareti

21:34 - Gündem

Gaziantep'te "Gastronominin Yıldızları Ödül Töreni" gerçekleşti

16:32 - Gündem

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Avrupa Şampiyonasında Kasırga Gibi

18:36 - Spor

ŞAHİNBEY MİLLET KÜTÜPHANESİ HİZMETİNİZDE

18:23 - Gündem