Görme yetisini kaybetmesi çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden hiçbir şey eksiltmedi

Konya'da 2011 yılında halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen "glokom" hastalığı nedeniyle görme yetisini tamamen kaybeden beden eğitimi öğretmeni Sinan Bülent Şimşek, öğrencilerine ışık olmaya devam ediyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Konya

Sinan Bülent Şimşek, üniversite yıllarında görme sorunları yaşamaya başlayınca doktora başvurdu. Yapılan muayenelerin ardından glokom teşhisiyle yüzleşen Şimşek, tedaviye rağmen zamanla görme yetisini tamamen kaybetti.

Gözlerini kaybettikten sonra kısa sürede psikolojisini toparlayan Şimşek, 2012'de girdiği E-KPSS'yi kazanarak, merkez Selçuklu ilçesindeki Şerife Akkanat Ortaokulu'nda göreve başladı.

Şimşek, AA muhabirine, mesleğini çok sevdiğini ve en büyük destekçisinin eşiyle ailesi olduğunu söyledi.

Karşılaştığı zorlukların tek tek üstesinden geldiğini dile getiren Şimşek, "Ben her zaman 'Ne iş yaparsan yap aşkla ve isteyerek yap.' derim. İşimi çok seviyorum. İlkokuldan bu yana beden eğitimi öğretmeni olmanın hayaliyle büyüdüm. Şükür mesleğimi de elde ettim. Çok çalıştım, çabaladım. Tek amacım aşkla yaptığım mesleğimi başarıyla sürdürebilmek." dedi.

"Görmeden nasıl çalıştığımla alakalı birçok soruyla karşılaştım"

Şimşek, genellikle insanların durumunu öğrendikten sonra kendisine bazı sorular yönelttiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Meslek hayatım boyunca görmeden nasıl çalıştığımla alakalı birçok soruyla karşılaştım. Her zaman söylüyorum, iki gözümün olmaması işimi yapmama engel değil. Kulaklarım duymasa ya da bacaklarım olmasa da işimi yapmaya devam ederim. Çünkü ben işimi gerçekten aşkla yapıyorum. Öğrencilerimle derslerimi en verimli şekilde geçirmeye çalışıyorum. Pandemi döneminde öğrencilerimle bağımızın kopmaması için kısa kısa konu işlediğim bir video kanalı kurdum. Çok şükür okullarımıza geri döndük. Şimdi gerekli tedbirlere uyarak, eksiklerimizi tamamlamaya devam ediyoruz."

Öğrencilerine her koşulda daha iyi eğitim verebilmek için bir spor salonuna ihtiyaç duyduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Okulda bir yerden bir yere giderken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Yaşadığım en büyük sıkıntı rahat ders yapabileceğimiz bir alanımızın olmaması. Öğrencilerimle özellikle kış için üstü kapalı rahatça ders yapabileceğimiz bir alanımız olursa çok mutlu oluruz. Daha verimli, daha sağlıklı ve ciddi başarılar elde edebilmek için kesinlikle spor salonuna ihtiyacımız var. Spor salonumuz olursa ben iddia ediyorum, bu okuldan şampiyonlar çıkarırız."

Şimşek, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğuna değinerek, "Çocuklarımla sadece beden eğitimi dersine yönelik değil, hayatın her alanında lazım olacak konuları da işliyoruz. Bazen yeri geliyor bahçe temizliği yapıyor, bazen de paylaşmanın önemini konuşuyoruz." diye konuştu.

Meslektaşlarına azmiyle örnek oluyor

Şimşek ile aynı okulda görev yapan beden eğitimi öğretmeni İsmail Yurdakul ise meslektaşının azmiyle kendilerine örnek olduğunu anlattı.

Yurdakul, Şimşek'in görme engeli yaşadıktan sonra dezavantajlarını yok etmek için kendince yöntemler geliştirdiğine dikkati çekerek, "Zaman içinde birlikte çalıştıkça çok iyi anlaştık. Sinan hocamla çalışmak benim için çok keyifli ve mutluluk verici. Kendisiyle çok barışık bir insan. Mesleğini severek yapıyor ve bizlere de örnek oluyor." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bağırsaktan yama yapılarak mesanesi büyütüldü, böbrek yetmezliğinden kurtuldu

2021-11-20 15:35 - Sağlık

İl Emniyet Müdürü yunus timi kıyafeti giyip motosikletle kenti dolaşıyor

2021-11-19 12:19 - Yaşam

Deprem anında panik içinde böyle kaçıştılar

2021-11-17 17:52 - -

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Turist başına harcama 2021'in ilk 9 ayında 830 dolar oldu

2021-11-19 14:05 - Politika

Bakan Karaismailoğlu: Doğu Ekspresi seferleri haftada iki defa düzenlenecek

2021-11-19 13:35 - Ekonomi

Hakkari'de doktor ağabeyin başarısı 7 kardeşinin hayatını değiştirdi

2021-11-19 14:15 - Yaşam

Akıllı telefonlar şiddet gören kadınlara ulaştırılıyor

2021-11-23 10:25 - Gündem

Bakan Ersoy: Göbeklitepe Güneydoğu Anadolu'nun kurtuluş reçetelerinden biri

2021-11-20 07:23 - Politika

Türkiye'nin en çok 'antibiyotik' reçetelenen illeri belli oldu

2021-11-19 13:04 - Sağlık

Fenerbahçe borsada da güldürdü

2021-11-22 10:35 - Ekonomi

İlgili Haberler

TAHMAZOĞLU: “TURİZM BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELİYİZ”

18:33 - Yaşam

ŞARTLARI TUTMAYAN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ MESLEK LİSESİN’DE MÜDÜR 

18:30 - Yaşam

DUALARLA ANILDI

18:21 - Yaşam

“AĞIR TAŞITLAR PAZAR GÜNÜ BELİRLİ GÜZERGAHLARDA TRAFİĞE ÇIKMAYACAK”

19:02 - Yaşam

ŞÖLEN RAMAZAN BAYRAMI İLANI

14:53 - Yaşam

Günün Manşetleri

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Avrupa Şampiyonasında Kasırga Gibi

18:36 - Spor

ŞAHİNBEY MİLLET KÜTÜPHANESİ HİZMETİNİZDE

18:23 - Gündem

GAZİANTEP’TE “KOLON KESENLERE” TAHLİYE!

09:06 - Gündem

"Gaziantep akıllı tarıma geçiyor"

17:08 - Gündem

Şahinbey Belediyesi’nden paylaşılan videoya ilişkin açıklama

09:36 - Gündem