Galatasaray, Yunanistan'da yaşanan kötü muamele sonrası ülkeye dönüyor

Olympiakos ile oynanacak hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavırlarından dolayı İstanbul'a dönüş kararı aldı. Galatasaray Spor Kulübü'nden yapılan resmi açıklamada, 'Bugün yaşanan olayla birlikte bir Tü

Spor - 3 yıl önce

Olympiakos ile oynanacak hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavırlarından dolayı İstanbul'a dönüş kararı aldı. Galatasaray Spor Kulübü'nden yapılan resmi açıklamada, "Bugün yaşanan olayla birlikte bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır"

Galatasaray, Olympiakos ile yarın Georgios Karaiskakis Stadı'ndaki oynayacağı karşılaşma için bugün 16.00’da İstanbul’dan Atina’ya hareket etti. Atina'ya inen sarı-kırmızılıların PCR testleri, Yunan yetkililer tarafından kabul edilmedi. Yaşanan sorunlar ve tavırlar nedeniyle Galatasaray, İstanbul’a dönme kararı aldı. Yaklaşık 2 saat havalimanında bekletilen kafile, geri dönüş işlemlerini başlattı.

GALATASARAY, İSTANBUL'A DÖNÜŞ İÇİN PROSEDÜRLERİ BEKLİYOR

Olympiakos ile oynanacak olan hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray, PCR testleri kabul edilmediği için İstanbul’a dönüyor. Testleri kabul edilmeyen ve bulundukları alandaki hiçbir hizmetten yararlanamayan sarı-kırmızılılar, uçuş saatine kadar kapıda bekleyecek.

Galatasaray, Olympiakos ile yarın Georgios Karaiskakis Stadı'ndaki oynayacağı karşılaşma için bugün 16.00’da İstanbul’dan Atina’ya hareket eden sarı-kırmızılılar, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavrı nedeniyle İstanbul’a dönme kararı aldı. Sarı-kırmızılı kafile, test sonuçları kabul edilmediği için bulundukları yerdeki ‘lounge’ hizmetlerinden de yararlanamıyor. Galatasaray, uçuş için gerekli prosedürler hazırlanana kadar kapıda bekleyecek.

GALATASARAY: İLK KEZ BÖYLE BİR SAYGISIZLIĞA MARUZ KALDIK

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin gösterdiği tutum sonrasında Türkiye'ye geri dönme kararı almıştı. Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili ilk resmi açıklama geldi.

Sarı-kırmızılı kulübün ilk kez böyle bir saygısızlıkla karşılaştığı belirtilen açıklamada, "Dostluk havasında bir hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina'da, bugün yaşanan olayla birlikte bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir. Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz. Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır. Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz. Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti Devlet Kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA

Haftanın Öne Çıkanları

Ebru Gündeş, Bodrum'da konser verdi 

2021-07-12 14:01 - Magazin

Titreyengöl atık ve yosunlardan temizlendi

2021-07-12 13:11 - -

Myanmar askeri yönetimi, 2020'deki seçimde oyların üçte birinin hileli olduğunu öne sürdü

2021-07-12 13:11 - -

Tara de Vries: Hastalığımı yarışmayla yendim

2021-07-11 13:34 - Magazin

Türkiye’yi temsil edecekler! Kumlalı gençler artık milli sporcu

2021-07-11 13:24 - Yaşam

Trabzonsporlu Berat Özdemir: Şampiyonluk haricinde bir sıralama başarı olarak gözükmez

2021-07-12 18:54 - Spor

Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi bazı hastalıkların habercisi olabilir

2021-07-12 13:24 - Yaşam

Gaziantep'te 23 yüzme sporcusu yedikleri yemekten zehirlendi

2021-07-11 15:24 - Spor

Bakan Kasapoğlu: Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum

2021-07-12 21:24 - Spor

Başpehlivan Gürbüz: Altın kemeri alıp, babamın hikayesini tamamlamak istiyorum

2021-07-12 17:01 - Spor

İlgili Haberler

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Avrupa Şampiyonasında Kasırga Gibi

18:36 - Spor

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELLİ SPORCULARI YÜZME ŞAMPİYONASINDA PERFORMANSLARIYLA GÖZ DOLDURDU

18:14 - Spor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MİNİK KARATECİLERİ AĞIRLADI

18:12 - Spor

ATILAN KULAÇLAR VE YAPILAN HAMLELERDE BAYRAM COŞKUSU VARDI

18:11 - Spor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SPORCUSU BATMANDAN MADALYA İLE DÖNDÜ

19:11 - Spor

Günün Manşetleri

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Avrupa Şampiyonasında Kasırga Gibi

18:36 - Spor

ŞAHİNBEY MİLLET KÜTÜPHANESİ HİZMETİNİZDE

18:23 - Gündem

GAZİANTEP’TE “KOLON KESENLERE” TAHLİYE!

09:06 - Gündem

"Gaziantep akıllı tarıma geçiyor"

17:08 - Gündem

Şahinbey Belediyesi’nden paylaşılan videoya ilişkin açıklama

09:36 - Gündem