Arda Turan: Maalesef insan haklarına aykırı davranışlarla karşılaştık

Galatasaraylı oyuncu Arda Turan, 'PCR testlerini yapmamıza, hepimizin negatif olmamıza rağmen maalesef ki insan haklarına aykırı davranışlarla karşılaştık. Yarımızdan fazlamız otobüse gitmişti. Anlaşılmayan bir şekilde otobüsten geriye çağırıldık. Yunan yetkililere her t?

Spor - 3 yıl önce

Galatasaraylı oyuncu Arda Turan, "PCR testlerini yapmamıza, hepimizin negatif olmamıza rağmen maalesef ki insan haklarına aykırı davranışlarla karşılaştık. Yarımızdan fazlamız otobüse gitmişti. Anlaşılmayan bir şekilde otobüsten geriye çağırıldık. Yunan yetkililere her türlü yardımcı olmaya çalıştık ama maalesef tavırları zorlayıcı ve saygısızcaydı" dedi.

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin gösterdiği tutum sonrasında Türkiye'ye geri döndü. Galatasaray Takım Kaptanı Arda Turan, havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'da insan haklarına aykırı davranışlarla karşılaştıklarını belirten Arda Turan, "Zaten bu toplumun önündeki insanlar, öncüleri olarak sağlık kurallarına ne kadar dikkat ettiğimizi, her seferinde belli etmeye çalışıyoruz. Maalesef Yunanistan'da her türlü önlemi almamız rağmen bütün UEFA kurallarına uymamıza, PCR testlerini yapmamıza, hepimizin negatif olmamıza rağmen maalesef ki insan haklarına aykırı davranışlarla karşılaştık. Yarımızdan fazlamız otobüse gitmişti. Anlaşılmayan bir şekilde otobüsten geriye çağırıldık. Yunan yetkililere her türlü yardımcı olmaya çalıştık ama maalesef tavırları zorlayıcı ve saygısızcaydı. Zaten Galatasaray Kulübü olarak aksi şekilde davranmamız mümkün değildi. Ama tabii yine de hocamız tüm sakinliğini koruyarak yardımcı olmaya çalıştı. Ancak maalesef tam tersi bir davranışla karşılaştık. Bir dostluk maçının dost bir şekilde olması gerekirdi. Maalesef biz bu tavırla karşılaşmadık. Biz ülkemize gelen misafire nasıl davranıyorsak aynı şekilde devam edeceğiz. Üzücü, sıkıcı, uluslararası ilişkilere yakışmayan, hoş bir gün değildi. Üzüntü duyduk. Bizim yanımızda olan devletimizin her kurumuna, cumhurbaşkanımıza, sayın dışişleri bakanımıza, spor bakanımıza teşekkür ediyoruz. Hepsi ellerinden geldiği kadar iyi niyetleriyle yardımcı olmaya çalıştılar. Bize destek olan herkese, kulüplere, Türk halkına teşekkür ederiz. Açıkcası biz böyle olayları çok büyütme taraftarı değiliz. Her zaman barıştan, iyilikten yanayız. Ama bugün hem yorulduk hem de çok üzüldük" ifadelerini kullandı.

"BAZILARIMIZ SEÇİLEREK TESTİ DE KABUL EDİYORDUK"

Testlerini yaptırmalarına rağmen, aralarından bazı futbolcuların seçilerek test yapılmasını kabul ettiğini ancak sonrasındaki tavırların hoş olmadığına dikkat çeken Arda Turan, "Ülkemiz ve Yunanistan arasında bir anlaşma var. Ülkelerin testlerinin karşılıklı olarak kabul edildiği yönünde. Biz de zaten 48 saat öncesine kadar testlerimizi yaptırmıştık. Hatta bazılarımız seçilerek bu testi de kabul ediyorduk. Gelen yolculara da bu şekilde davranışta bulunuyorlardı. Fakat biz otobüse gittikten sonra tekrardan geriye çağırılmamız, sonrasındaki tavırlar hoş değildi. Ben yine de sabırları için bütün kafileye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİZ KİMSENİN SAĞLIĞINI SIKINTIYA ATMADIK, ATMAYIZ"

Olympiakos takımının mahcubiyetlerini dile getirdiğini ancak bazen olayların kulüpleri aşabildiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Onlar da ellerinden geldiği kadar mahcubiyetlerini dile getirdiler. Ama tabii iş bazen kulüpleri, yetkilileri aşıyor. Yapacak bir şey yok. Biz iyiye, güzele bakalım. Biz Türkiye olarak kim gelirse gelsin, en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz. Biz kimsenin sağlığını sıkıntıya atmadık, atmayız da. Ama maalesef yaşananlar üzüntü vericiydi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Haftanın Öne Çıkanları

Ebru Gündeş, Bodrum'da konser verdi 

2021-07-12 14:01 - Magazin

Titreyengöl atık ve yosunlardan temizlendi

2021-07-12 13:11 - -

Myanmar askeri yönetimi, 2020'deki seçimde oyların üçte birinin hileli olduğunu öne sürdü

2021-07-12 13:11 - -

Tara de Vries: Hastalığımı yarışmayla yendim

2021-07-11 13:34 - Magazin

Türkiye’yi temsil edecekler! Kumlalı gençler artık milli sporcu

2021-07-11 13:24 - Yaşam

Trabzonsporlu Berat Özdemir: Şampiyonluk haricinde bir sıralama başarı olarak gözükmez

2021-07-12 18:54 - Spor

Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi bazı hastalıkların habercisi olabilir

2021-07-12 13:24 - Yaşam

Gaziantep'te 23 yüzme sporcusu yedikleri yemekten zehirlendi

2021-07-11 15:24 - Spor

Bakan Kasapoğlu: Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum

2021-07-12 21:24 - Spor

Başpehlivan Gürbüz: Altın kemeri alıp, babamın hikayesini tamamlamak istiyorum

2021-07-12 17:01 - Spor

İlgili Haberler

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Avrupa Şampiyonasında Kasırga Gibi

18:36 - Spor

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELLİ SPORCULARI YÜZME ŞAMPİYONASINDA PERFORMANSLARIYLA GÖZ DOLDURDU

18:14 - Spor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MİNİK KARATECİLERİ AĞIRLADI

18:12 - Spor

ATILAN KULAÇLAR VE YAPILAN HAMLELERDE BAYRAM COŞKUSU VARDI

18:11 - Spor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SPORCUSU BATMANDAN MADALYA İLE DÖNDÜ

19:11 - Spor

Günün Manşetleri

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Avrupa Şampiyonasında Kasırga Gibi

18:36 - Spor

ŞAHİNBEY MİLLET KÜTÜPHANESİ HİZMETİNİZDE

18:23 - Gündem

GAZİANTEP’TE “KOLON KESENLERE” TAHLİYE!

09:06 - Gündem

"Gaziantep akıllı tarıma geçiyor"

17:08 - Gündem

Şahinbey Belediyesi’nden paylaşılan videoya ilişkin açıklama

09:36 - Gündem